lá ilyë i ranyar vanwë nar

"Vaikka yhä jatkan yksinäistä taisteluani, minun on jo myönnettävä, että olen häviämässä sen. Tappion tiedostaminen tekee minut surulliseksi. Mutta voin tuskin enää pyörtää puheitani ja kääntyä niiden puoleen, joita olen tähän asti halveksinut, ja anoa, että he hyväksyisivät minut joukkoonsa, koska olen vihdoinkin ymmärtänyt, kuinka väärässä olen ollut. Ei. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin juoda halpaa alkoholia ja jatkaa taisteluani.
        Taisteluni. Jos kuvailisin sitä vain yhdellä sanalla, se on taistelua vanhoillisuutta vastaan; latteutta ja tavanomaisuutta vastaan; valheellista kunniallisuuden teeskentelyä vastaan; pikkusieluisuutta ja pikkumaisia ihmisiä vastaan." [Osamu Dazai, Komeita jätkiä ja sätkiä]

Olen historian harrastaja ja 'ikuinen opiskelija' (kuten Clemens Brentano määritteli 'ylioppilaan'); en siis mikään 'tutkija', 'historioitsija' tai 'tietokirjailija', kuten lahjattomat tärkeilevät. Laadun takeeksi todettakoon silti urani kohokohdat & suurimmat saavutukset:

2003: Yleisen historian dosentti (erityisesti Afrikan historia)
2004: Suomen Historiallisen Seuran tutkijajäsen
2013:  Vuoden dosentti (Tampereen Dosenttiyhdistys)
2017:  Joutomies
2022: Keskinkertainen, asenteellinen ja uppiniskainen diletantti

Kirjallisiin saavutuksiini voit tutustua tarkemmin osioissa 'kirjat' sekä 'julkaisuja'.

MALA FIDE on ylpeästi itsenäinen ja neofennomaaninen kustantamo, jonka kutsumus on ilahduttaa ihmiskuntaa laadukkaalla kirjallisuudella. Sanastoomme eivät kuulu ajankohtaisuus, kaupallisuus, saati mediaseksikkyys. Tavaramerkkejämme ovat pinnallinen lässytys, enimmäkseen asian vierestä; pateettiset ja moralisoivat ulostulot; pompöösin pedanttiset selitykset; sekä piittaamattomuus Kotimaisten kielten keskuksen ohjeista ja säännöistä. Eli selkokielellä: edustamme marginaalipaskaa, sellaisena kuin käsitteen määrittelee Perttu Häkkisen Säätiö (ei kytköstä).

I am an independent researcher, author, publisher, dilettante, and eternal "student of history". My publications focus on the encounter of cultures in the Old World: mainly in precolonial Western Africa, premodern Mediterranean, and Meiji Japan. In contrast to the prevailing stereotypes of Europeans' violence, hostility, and racist arrogance in global relations, I try to demonstrate their curiosity, conciliatory attitudes, and capacity for change when meeting 'Others'. The same concerns the 'Others' who were not just innocent victims passively waiting to be discovered and colonized but they, too, showed intelligent interest in the pale strangers and great ability to adapt in the changes brought by the first waves of globalization. Thus my publications are positive stories of appreciation, amicability, and cooperation. My next project is a critical Finnish translation of Alvise da Mosto's "Travels"; scheduled for autumn 2024.

Sanottavaa? Something to say?

kittekan (at) outlook.com

Varaan itselleni oikeuden olla vastaamatta, jos siihen on syytä.
I reserve the right not to answer if there is a reason to do so.

Luo kotisivut ilmaiseksi!